zondag 29 november 2009

Sint Nicolaasloop 2009

Gewicht 82 kg - Ochtendpols 51


Zaterdag 28 november stond al een tijdje in mijn agenda. De dag van de sint nicolaasloop in Bunschoten. Ik wilde hier lopen om een hardlooptijd onder de 25 minuten neer te zetten op de 5km. De laatste keer dat ik hardgelopen heb is al weer een tijdje geleden nl. 5 september in Apeldoorn tijdens een Triotriathlon. De tijd toen was 26:05, gezien het parcours (door het bos en met een bergje erin) niet slecht aangezien ik weinig loop.

Ik had me voorgesteld om wat vaker te lopen naar 28 november toe, helaas is dat er niet van gekomen op een keertje 10km na dan. Bij het ontwaken regende hard en moet eerlijk zeggen dan denk ik wel aan wat anders dan hardlopen. Maar op buienradar was al te zien dat het op het moment van hardlopen waarschijnlijk droog zou zijn. De warmingup was nog in de regen maar gelukkig bij het startschot door de sint was het droog...

Voor de start toch weer wat wedstrijdkriebels, toch wel een fijn gevoel... Het hardlopen ging verrassend goed, zat snel in mijn eigen tempo en liep lekker licht (of zou dat komen door mijn nieuwe hardloopschoenen van Nike?) Onderweg dacht ik nog wel even dat ik te langszaam liep aangezien bij een bordje 1km mijn klokje al 6 minuten aangaf... maar later bleek dit bordje van de 10km te zijn! Na het keerpunt kon ik tempo nog iets verhogen, desondanks passeerde twee lopers mij. Ik kon ze echter op enige afstand volgen en gokte op mijn eindsprint om er weer voor te komen (tja blijf uitdagingen zoeken en als ik kan winnen dan zal ik dat zeker niet nalaten.. ;-)). Eenmaal weer op de hardloopbaan verhoogde ik mijn snelheid en op het rechte stuk gaf ik er nog wat extra. Dit was genoeg om de twee lopers weer voorbij te gaan, mijn eindtijd was meteen een PR namelijk 23:43! Een mooie tijd vind ik zelf aangezien ik geen specifieke looptrainingen heb gedaan. Nu op naar de 20 minuten (al zal ik dan echt wel specifiek moeten gaan trainen).

De uitslag 5km heren: http://bit.ly/6b6yZg (nr. 19 c'est moi).

Thuis gekomen nog even lekker op de Tacx uitgefietst en daarna een mooie wedstrijd gezien van de Vogels. 5-0 winst is altijd fijn in een zespunten duel!

Een mooie zaterdag dus!

Geen opmerkingen: