zondag 6 december 2009

Elk voordeel heb zijn nadeel...

De maand december staat voor mij in het teken van de wintersport. Immers december is gelijk aan winter en winter staat voor mij gelijk aan wintersport. Kou en sneeuw en het liefst zoveel mogelijk... Maar dit jaar is het toch wat anders, van mij mag het in de alpen sneeuwen als een gek, in NL moet het voornamelijk droog blijven. Want dan kan ik lekker blijven fietsen. Nu ik ook in de winter blijf doorfietsen begint het een beetje een verslaving te worden. Zodra het kan fietsen en dan het liefst buiten; zelfs als het regent en toch een redelijke wind staat.

Gisteren op de fiets naar Gouda door wind en regen en er gewoon van kunnen genieten. Wie had dat gedacht??!!!?? Ik in ieder geval niet... Zelfs nog een omweg maken om genoeg kilometers in de benen te krijgen. Ik lijk wel een obsessie te krijgen... Gaat zelfs zo ver dat ik deze week mijn collegae bij Florius ook wat mee heb kunnen geven van de wielersport. Tijdens een presentatie voor de business unit waarin ik terug heb gekeken op het jaar 2009 de vergelijking gemaakt met de wielersport. De financiele wereld en de wielersport hebben meer gemeen dat je op het eerste oog zou denken!

Gisteren voor het eerst eigenlijk achter Hilversum bij de Loosdrechtse plassen gefietst; mooi gebied om te fietsen!!! Dankzij Garmin kan ik in Google Earth nog even nagenieten van de tocht... (en meteen de omgeving bekijken waar ik de volgende keer naar toe fiets).
Al dat fietsen (/sporten) heeft ook zo zijn keerzijde... Mijn garderobe is aan vervanging toe, niet omdat het weer de hoogste tijd is maar omdat ik het simpelweg niet meer pas... Alles is gewoon te groot! Vandaag even mijn skibroek proberen te passen... Zelfs met rits en knopen dicht zakte de broek tot op mijn knieen... Lijkt mij niet echt lekker skieën... dus voordat ik op wintersport ga (nog drie weekjes :-)) maar even langs de winkel om nieuwe broek en jas te halen... Dus ook hier is de qoute van een bekende voetballer van toepassing: "Elk voordeel heb zijn nadeel". Maar ja beter zo dan andersom :-).

Geen opmerkingen: