vrijdag 22 januari 2010

Medische keuring en Amstel Gold Race

Vanochtend heb ik de medische keuring ondergaan. Goede resultaten, zeker gezien het feit dat het seizoen nog eigenlijk moet beginnen. Wel een paar opvallende zaken aan het licht gekomen. Zo is mijn rechterbeen iets langer dan mijn linker been (waardoor mijn ruggegraat iets scheef staat of zoiets). Daarnaast ben ik 1cm langer dan ik dacht namelijk 1.84. Mijn gewicht zat beneden de 80kg (namelijk 79,9kg), weer een mijlpaaltje bereikt! Vetpercentage zat volgens mij ergens tussen de 15 en 16. Niet slecht maar ik vind dat ik daar nog wel kan winnen. Immers elk kilotje telt bergop (elke kilo teveel aan lichaamsgewicht veroorzaakt bij een helling van 5% een snelheidsverlies van 1%)!

Maximale hartslag was 198 bij de inspanningstest, deze zit 3 slagen boven mijn max hartslag van afgelopen zomer. Longinhoud was ook goed (volgens mij tussen de 6 en 7 liter) en binnen 1 seconde kan ik 80% van mijn longinhoud uitpuffen. Volgens de arts zijn dit goede waarden om de Marmotte te rijden. Het volledige rapport krijg ik over twee weken incl. de uitslagen van de bloedtesten. Benieuwd naar alle uitslagen!

Ik heb in ieder geval het papiertje al dat de arts mij geschikt verklaart om de wielersport over lange afstand te beoefenen (verklaring heb ik nodig om mee te mogen doen aan La Marmotte). Dit is natuurlijk een beetje een wassen neus maar toch lekker dat je die handtekening in ieder geval al hebt.

De keuring kan ik iedereen aanraden die sportief bezig is of gewoon ff een APK'tje wil. In de meeste gevallen wordt dit ook vergoed door de ziektekostenverzekering dus waarom niet???

AMSTEL GOLD RACE
Deze week was het daarnaast nog even spannend of de inschrijving voor de Amstel Gold Race(AGR) ging lukken. Afgelopen maandag zat ik dus om 12:00 precies achter mijn (2) pc'tjes om de inschrijving voor mezelf en E. te regelen. De website werkte niet helemaal optimaal waardoor ik er tijdens het inschrijven een aantal keer werd uitgegooid... Nadat de inschrijving voor E. geregeld was het nog even spannend of mijn eigen inschrijving ook nog ging lukken. Maar gelukkig ging het na de tweede keer goed en kon ik het hele proces doorlopen. Maar goed ook dat ik er vroeg bij was want binnen 35 minuten was de 12.000 inschrijvingen bereikt. Op 17 april fiets ik dan ook het volgende rondje van 150km:


Geen opmerkingen: