zaterdag 9 januari 2010

Fietsen in de kou!

Gewicht 80kg - Ochtendpols 48
Ondanks dat de KNMI waarschuwingen gaf voor zeer slecht weer (sneeuwjacht en gevoelstemperatuur van meer dan 10 graden onder nul) vond ik dat ik weer eens naar buiten moest om te fietsen. Vrijdagavond had ik mijn MTB al geprepareerd en mijn kleding alvast opgezocht. Zaterdagochtend na de gebruikelijke rituelen - zoals ochtendpols, gewicht en uren slaap in logboek noteren - mezelf warm aangekleed voor de training. Ik kan iedereen aanraden die in de kou buiten fiets om een extra skipully aan te trekken. De hele toch geen last gehad van een koud lijf maar had ook niet anders verwacht met 5 lagen kleding. Voor de geinteresseerde: Zweetshirt, wielershirt, skipully, wielerjack en daarover nog een regenjas. Het recept voor een warm lijf!

Het begin ging super, maar dat kwam door de wind die ik mee had. Na 20 minuten begon ik toch wel erg last van mijn vingers te krijgen en er schoten gedachten door mijn heen om rechtstreeks naar huis te rijden en de training op de Tacx af te maken. Maar gelukkig bleef het bij een paar hersenspinsels. Ik wilde eerst naar MTB track rijden in Baarn maar door de harde wind toch maar besloten om gewoon rond het dorp te rijden. En bij dit winterslandschap is dat de moeite waard geweest. Wat wel lastig was, was om mijn training goed te fietsen, door de harde wind (tegen) was het soms lastig om in zone 1 of 2 te blijven zonder helemaal stil te staan. Maar dat mag de pret niet drukken, op het eind zelfs een extra stukje gereden om netjes aan de 90 minuten te komen. De beloning was een lekkere warme douche, heerlijk!

Al met al een redelijke training waar vooral mijn vingers het koud hebben gehad, hier moet toch eens wat voor verzonnen worden. Iemand ideeën?

Geen opmerkingen: