zondag 14 februari 2010

De man met de hamer...

Eindelijk, gisteren heb ik mijn eerste training op de racefiets buiten gereden. Ondanks dat het weer niet super was heb ik 4 uurtjes op de fiets gezeten. Het was meteen de eerste tocht dit jaar waar ik de 100km heb gepasseerd, namelijk 108km. Een mooie aantal, maar niet zonder slag of stoot!Ik was van plan om 3 uurtjes te fietsen op en rond de Utrechtse heuvelrug. De wegen bij de Kaapse bossen waren echter nog niet helemaal sneeuwvrij dus ben ik maar doorgereden naar de Amerongse berg. Ik wil toch een beetje "klim" kilometers in de benen krijgen. De Amerongse berg reed ik lekker omhoog, kan toch wel merken dat ik wat kilo's ben kwijtgeraakt! Vooral bergop is het een wereld van verschil ten opzichte van vorig jaar. Na de "berg" ben ik maar wat doorgereden en een weg ingegaan die ik normaal niet pak. En of het duveltje ermee speelt, ik verdwaalde ergens tussen Ede en Lunteren in. Ik wilde naar Barneveld fietsen alleen was de weg halverwege afgesloten waardoor ik een ommetje van 15km heb gemaakt. En dat zijn net het aantal kilometers die me op het laatst nekte. Toen ik namelijk weer in Amersfoort was had ik me toch een honger... Ik had maar twee musli repen meegenomen en wat dextro, dit is dus duidelijk niet genoeg als je zolang op de fiets zit. De volgende keer meer voedsel meenemen want dit wil ik nog nog eens meemaken. Het laatste stuk heb ik ergens tussen de 22 á 23km per uur gereden. Ik kan je verzekeren dan is 8km van Amersfoort naar Spakenburg best wel ver...

Maar ja, van alles leer je dus ook van deze ervaring. Vandaag maar even rustig op de Tacx uitfietsen (mijn spieren voel ik toch wel vandaag) en van de week rustig toeleven naar de wintersport. Ik neem mijn MTB mee en hoop daar wat klim kilometers in de benen te krijgen. Het rijden in de sneeuw kent immers geen geheimen meer :-).

Geen opmerkingen: