zaterdag 27 februari 2010

MTB'en tijdens wintersport...

Afgelopen weken was het weer zover het traditionele wintersportweekje met de hele familie. Dit keer had ik niet alleen mij skispullen ingepakt maar ook mijn MTB (wat ten koste ging van mijn skistokken want die was ik vergeten mee te nemen...). De week voorafgaand aan de wintersport hield ik het weer al bij, voorheen lag de focus op zoveel mogelijk sneeuw vallen in de week voor de wintersport maar dit keer vond ik het beter dat er niks bijviel zodat ik lekker kon fietsen het eerste weekend.


Zaterdag heb ik een kleine 2 uur gefietst, van het dorp waar wij zitten, Kiental, naar beneden en weer naar boven (2x). Het eerste deel van die klim is vrij pittig met sommige stukken van 10% met wat haarspeldbochten (ja je waant je dan al even op de Alp!). Daarna vlakt het enigszins uit en heb je vals plat met af en toe een iets stijler stukje (max. 8%). Met een beetje fantasie dus een mini Alpe du Huez, al weet ik uit verleden dat die wel wat zwaarder is omdat er geen valsplat tussen zit! De eerste keer heb ik hem ook meteen het snelst op gereden van alle keren (20:59) daarna was ik steeds enkele minuten trager dit zal te maken hebben gehad met de inspanning voordat ik omhoog reed (lange tocht / skieen). Hieronder het profiel van de klim van Reichenbach naar Kiental. De hele tocht is te zien bij mijn Fietstochten (MTB Kiental).Zondags was het super mooi weer. In plaats van te skieën ben ik lekker op mijn fietst gestapt om een rondje Thunersee te fietsen. Dit wilde ik altijd al eens doen en zondag was daar een mooie dag voor. Onderweg ben ik veel andere fietsers tegengekomen, ik was dus niet de enige gek die op zijn fiets zat (misschien wel de enige gek die op wintersport was en ging fietsen ;)). Het was een mooie route waar ik maar even stil ben gaan staan en een mooi foto'tje heb gemaakt van mijn MTB (bewijsmateriaal voor "thuis"front dat ik niet de eerste de beste kroeg ben ingedoken :)).


Wat ik wel merkte is dat ik nog moet werken aan het lang op de fiets zitten. Na 3 uur waren de benen toch wel redelijk leeg. Dit zal te maken hebben met te weinig eten/drinken op de fiets (mmm deja vu momentje ;-)) en te weinig lange tochten in de benen. Ik verwacht dat maart hier verandering in gaat brengen zodat ik in april goed voor de dag kom bij de diverse Cyclo's.

Dinsdags ben ik ook nog even een stuk wezen fietsen na het skieën, hoewel het slecht weer was (het sneeuwde/regende inmiddels) was het een leuke training (ruim een uur gefietst). Ik kon met name merken dat ik dezelfde spieren ook belast met skieën.

Al met al een leuke week geweest en ik heb alvast kunnen wennen aan bergachtige omgevingen. Leuk!

Geen opmerkingen: