maandag 29 maart 2010

Kriebels voor de Ronde van Vlaanderen

De benodigde spullen voor de Ronde van Vlaanderen zijn inmiddels binnen. Op de deurman viel een pakketje uit Belgie met daarin het stuurnummer, controlekaart en andere (on)nuttige informatie. Het gaat nu toch echt beginnen. De uren en kilometers die ik vanaf november vorig jaar heb gemaakt moeten zich nu gaan uitbetalen. Ondanks dat ik alles rijd in voorbereiding van La Marmotte wil ik toch een mooie tijd voor mezelf neerzetten.

Hellingen op parcours RvV
Het parcour van de 150km heeft 14 hellingen. Dit is er één minder dan de 250km dus ik ga weer de nodige hoogtemeters maken. Kuitenbijters zoals de Oude Kwaremont (lengte 2200m), Paterberg (max 20,3%), Koppenberg (max 22%) en de Muur - Kapelmuur (max 19,8%) staan op het programma. En voor wie deze hellingen niet kent, klik dan hier voor een mooi overzicht. Hopelijk is het mooi weer en liggen de kasseien er goed bij...

Programma tot de RvV
Morgen begin ik weer met fietsen na twee daagjes even rust te hebben genomen. Samen met een collega een rustig tochtje van 2 uur in zone 1. Woensdag waarschijnlijk een training met Edward, dus dat zal wat intensiever worden, donderdag weer ff een rustdagje vwb het fietsen en vrijdagochtend weer even rustig fietsen (afgelopen week zeer goed bevallen). Vrijdagmiddag zal ik dan mijn fiets in orde gaan maken (wil wel op een mooie schone fiets fietsen en stuurnummer moet gemonteerd worden) en dan zaterdag de Ronde!

Veel zin in!

Geen opmerkingen: