zondag 14 maart 2010

Weekend van de lekke band...

Vandaag weer een leuk tochtje gefietst met Edward. Lekker motiverend (niet sarcastisch bedoeld!) als je op de Amerongseberg er wordt afgereden. Reden te meer om extra hard te (blijven) trainen. Maar misschien werd ik eraf gereden omdat ik wederom een lekke band had. Dit keer was mijn achterwiel aan de beurt... Ik merkte het pas op in de afdaling, een echte leegloper... Je verzint het niet maar dus in één weekend zowel mijn voorband als mijn achterband lek gereden.

Gelukkig heeft Edward een mooi carbon pompje die mijn nieuwe binnenband weer leven in blaasde (fiets met sinds gisteren met twee reserve binnenbanden :-)) . Met mijn eigen pomp had dat op zeker niet gelukt (dit keer had ik wel een

Dat kan ook maar één ding betekenen: nieuwe buitenband kopen en het liefst banden met een hele goede anti-lek laag (ook dit keer was de oorzaak een steentje...). Hopelijk heb ik mijn portie lekrijden dit jaar dus wel gehad!

Ondanks de nodige pech (lek rijden en bril verloren) wel genoeg uren op de fiets kunnen zitten (ong. 6,5 uur). Volgende week de eerste serieuze tocht, namelijk de Joop Zoetemelk classic. Planning is om 150km te rijden zodat mijn duurvermogen nog verder verbeterd. Dus de komende week lekker veel eten -wel gezond natuurlijk- om voldoende brandstof op te slaan.

Geen opmerkingen: