zaterdag 13 maart 2010

Zaterdag de DERTIENDE!!!!

Vandaag was het plan om een lekkere lange duurtocht te fietsen, immers volgende week wil ik de Joop Zoetemelk Classic fietsen van 150km dus een beetje duurwerk kan geen kwaad.

Ondanks dat buienradar diverse kleine buitjes aangaf rond 8.30 vertrokken vanaf huis. Planning was om eerst naar Nijkerk te fietsen en dan richting Almere. Ik had het zo gepland dat ik eerst de wind tegen had (wat is zwaarder tegen wind op moeten beuken of een col moeten beklimmen?? Ik weet het niet meer na vandaag ;-)). en op de terugweg wind mee.

Richting Almere dacht ik nog van dit wordt een lekker saai ritje, wel veel tegenwind maar voor de rest niks te beleven.... Totdat ik bij Muiden kwam! Een automobilist in Muiden dacht dat hij voorrang had op mij ondanks dat ik van rechts kwam, volgens mij had ie me niet gezien de .........., gelukkig fietste ik met mijn handen bij de rem dus kon ik wegsturen van hem en remmen maar prettig was het allerminst. Vervolgens fietste ik richting A'dam waarbij ik bij de brug over het Amsterdams Rijnkanaal merkte dat ik een lekke voorband had... Op zich niet erg want theoretisch fiets je binnen vijf minuten... Ware het niet dat ik mijn band niet opgepompt kreeg. En daar sta je dan....

Na een aantal mislukte pogingen was ik het zo zat dat ik dacht ik fiets naar Muiden op een lekke band (zover mogelijk achterop de fiets zitten) en kijk daar wel of er een fietsenmaker zit... (binnenband er natuurlijk wel uitgehaald!) De eerste kilometer was een mooie rechte weg en met de wind mee ging het allemaal prima. Echter in Muiden kwamen de klinkertjes dus dat werd lopen... gelukkig als snel bij de fietsenmaker, deze was echter dicht... wel hing er een briefje om aan te bellen aan de zijkant dus dat heb ik maar gedaan... immers kon niks anders... Gelukkig had hij een pomp maar mijn binnenband werd niet opgepomt, dus maar meteen nieuwe binnenband gekocht en deze erop gezet. Binnen vijf minuten reed ik weer.

Omdat ik de band toch niet echt vertrouwde ben ik maar richting huis gefietst. Thuis gekomen merkte ik dat ik mijn bril niet meer had, die heb ik dus ook ergens verloren (bij een van de regenbuitjes had ik hem afgezet en in mijn achterzak gestopt maar blijkbaar is ie daar uitgevallen). Mocht iemand hem gevonden hebben tussen A'dam en Spakenburg ik heb hier nog extra glazen liggen... Ik koop wel een nieuwe (kan er ook nog wel bij ;-)).

Al met al dus weer een ritje die niet zo saai was als ik onderweg dacht... ik hoop dat het morgen een heel saai ritje wordt...

Geen opmerkingen: