donderdag 15 april 2010

Spinning als voorbereiding op Amstel Gold Race

Vanavond was het dan zover, ik ging spinnen met Noortje (een collega van mij). In het verleden ben ik wel vaker met haar meegeweest voor een uurtje sport (volgens mij Powerhour of zo) en daar heb ik destijds dagen van 'genoten'. Dus een klein gokje omdat zaterdag de Amstel Gold Race op de planning staat. 

De avond begon met een lekkere pasta, natuurlijk weer iets te veel genomen omdat het te lekker was, daarna op naar de sportschool. Heel sportief op een normale fiets, was weer ff wennen want normaal zit ik niet op een normale fiets om van A naar B te komen. Best wel raar eigenlijk maar fietsen is voor mij sport. Van A naar B kan ook met de auto of te voet :-). Aangekomen bij de sportschool een beetje onwennig de fiets afgesteld op juiste hoogte en daar begon het. Zat al snel dichtbij mijn omslagpunt dus vreesde even een zware avond. Gelukkig kan je zelf een beetje spelen met de weerstand dus snel wat zwaarder gezet zodat ik wat minder omwentelingen hoefde te maken. DAarna speelde even het probleem van te lekker eten op, maar ook dat euveltje duurde niet te lang. Daarna heerlijk gefietst en een viertal virtuele heuveltjes beklommen (althans dacht dat het er vier waren). Een mooi begin van mijn intensieve trainingsperiode voor de Marmotte.

Enkele gegevens van het hart na uurtje intensief trappen (krijg mijn polar ff niet gedownload naar pc dus dan maar zo):
Gem hartslag: 164
Max hartslag: 185

Was dus weer een leuke/goede avond/training. Op naar zaterdag (de spieren staan lekker onder spanning). Ik fiets met nummer 3134 (voor mij makkelijk te onthouden, ben zelf 31 en 34 is mijn nummer!) dus mocht je me tegenkomen, wedstijdje doen wie het eerst boven is ;-).

Geen opmerkingen: