zondag 11 april 2010

Toerklassieker Veenendaal - Veenendaal

Zaterdag 10 april stond Veenendaal - Veenendaal op de planning een leuke tocht over o.a. de Amerongse Berg, Defensieweg, Autoweg, Wageningse Berg, Italiaanseweg (blijft mooi om over klinkers hard naar boven te fietsen), Zypenberg, Emma Pyramide, Posbank, Holleweg, Grebbeberg en Koerheuvel. Een mooie voorbereiding voordat volgende week het echte werk weer gaat plaatsvinden in de Amstel Gold Race.

Met Bart en Edward vroeg afgesproken omdat ik 's middags de Derby wilde zien (voor de niet voetbalkenners, Spakenburg heeft twee grote voetbalclubs namelijk IJsselmeervogels (mijn club) en Spakenburg, als ze tegen elkaar spelen zit er ongeveer 8500 man op de Westmaat (waar beide clubs spelen), voor een Spakenburger een must om erbij te zijn (en je eigen clubje aan te moedigen)). Om iets voor achten waren we dus al in Veenendaal. Eerst even inschrijven, waar ik dit keer mijn autosleutel tijdelijk kwijt was, en daarna op voor een tocht van 135km over een aantal heuvels. In de auto op weg naar Veenendaal hadden we het al even op de temperatuur. Die was namelijk laag rond de vijf graden. Ik had alleen mijn handschoentjes bij me dus dat was kou lijden in het begin. Gelukkig mocht ik even Bart's handschoenen aan dus al snel waren mijn vingers al weer op temperatuur. Het weer was, op de vroege ochtend na dan, super. Ongeveer 13 graden met een zonnetje. Wat een veschil met de winter...

In de klimmetjes ben ik een aantal keren voluit gegaan en dat ging super! Hopelijk heb ik volgende week ook deze benen want dan kan het wel eens een mooie Amstel Gold Race worden. Wel moet ik mijn versnelligsapparaat wat bijstellen want doordat ik vorige week met andere velgen reed met een ander cassette sloeg de ketting af en toe over (en dat is best wel irritant als je kracht zet in een klimmetje).

Op de Posbank hebben we even een tussenstop gedaan en konden we genieten van een lekker appelgebakje. Na deze tussenstop ging even het gas er op en fietsen we met ruim 40km per uur over de weg. Iets te snel bleek want we misten op een gegeven moment Bart waardoor we het weer even wat rustiger aan deden (immers samen uit en samen thuis bij een toertocht).

Het gemiddelde was vandaag wat lager (28,5), dus het was een mooie duurtraining van 4uur en 40 minuten met een gemiddelde hartslag van 144. Volgende week knallen over de Limburgse heuvels. Oh ja en IJsselmeervogels heeft de Derby gewonnen dus het werd voor mij een lange dag... (met de nodige alcoholische versnapering :))

Geen opmerkingen: