zondag 2 mei 2010

Mooi voorjaar!

Het voorjaar zit er voor mij op, en wat voor'n voorjaar. Nog nooit heb ik zo vroeg in het seizoen al zoveel kilometers gemaakt. Fietsen met een doel is het mooiste wat er is! In april veel mooie tochten gefietst op de Veluwe, in de Limburgse heuvels en natuurlijk de Utrechtse heuvelrug. Als beloning heb ik mezelf maar een mooi kadotje gegeven namelijk een mooi setje hoge velgen met een Powertap erin (dit apparaat meet je vermogen wat je wegtrapt). Voorlopig puur als gadget om wat data te verzamelen maar na de Marmotte kan ik hiermee nog serieuzer gaan trainen.

Nu is het even een weekje rustig aan doen om me dan op te maken voor de eerste echte meetmomenten. Als de Giro door Soest komt fiets ik daar een "tijdrit" van 4,2km. Benieuwd of ik een mooie tijd kan neerzetten. Daarnaast fiets ik op hemelsvaartdag de Steven Rooks Classic. Dit is een Cyclo in de Belgische ardennen. Naast het klassement wat ze opmaken aan het eind van de tocht wordt ook mijn klimtijd geregistreerd op Bois d'Olne (max 22% - lengte 1,1 km) en op de La Redoute (max. 20% - lengte 1,6 km).

De cijfers voor april:
Racefiets: 15 tochten
1.244km - 42u 49m 36s - 29,1km/h gem - 142hs gem.

MTB: 1 tocht
69km - 3u 23m 35s - 20,4km/h gem - 122hs gem.

En dit zijn dus mijn nieuwe set velgen:

Geen opmerkingen: