maandag 10 mei 2010

Op zoek naar de hardheid!

Dit weekend voor het eerst een tijdrit wedstrijdje gereden. Na de doorkomst van de Giro in soest kon je 4,1 kilometer over een stuk van het parcours racen met een tijdregistratie. Om te zien waar ik sta natuurlijk meegedaan met dit leuke evenement.

Gestart werd vanaf een podium (een vrachtwagen), vervolgens ruim 2km over de hoofdweg van Soest en weer terug. Simpel zou je zeggen... Dat dacht ik ook, vooraf had ik aangegeven dat ik rond een tijd van 7 á 8 minuten zou finishen.

In werkelijkheid heb ik de afstand in een tijd van 6:18:999 met een gemiddelde van 38,945km/h. Mijn naam vond ik terug op een 26ste plek, 55seconden achter nummer één en 35 plaatsen voor de nummer laatst ;-). Niet slecht voor een eerste wedstrijd maar er is altijd ruimte voor verbetering. Tijdens het fietsen heb ik namelijk één moment waarop ik inhield en een tandje lichter ging trappen. Dit had ik niet moeten doen. Mijn snelheid en hartslag zakte daardoor iets terug dit had ik niet moeten doen, op zo'n korte afstand moet je gewoon doortrappen en pijn lijden! Goede les voor een volgende keer want dat ik dit vaker zal doen staat vast...

Benieuwd naar de complete uitslag: kijk dan hier

Geen opmerkingen: