donderdag 13 mei 2010

Steven Rooks Classic

Wat een tocht, vandaag de Steven Rooks Classic voltooid en ik voel hem nog steeds. Om vijf uur 's ochtends weggereden en om zeven uur was ik in Maastricht. Aangezien de tocht om acht uur begon alle tijd om startbescheidenen op te halen in de MECC. Om kwart voor acht ben ik in het startvak gaan staan en na een toespraak van Steven Rooks himself gaf Rob Kampheus het "startschot".

Het niveau van de fietsers lag duidelijk boven al de andere tochten die ik gereden heb... Wat ging het snel, tegen de 40 op vlakke stukken en soms daarboven. Het enige wat ik kon doen was volgen... Is wel weer wat anders dan de andere toertochten waar ik zelf het tempo aangeef. In diverse snelle groepjes gereden, ik weet nu ook hoe het voelt om aan het elastiek te rijden ;-). Het fietsen bergop ging redelijk dit keer. Niet de snelste maar zeker ook zeker niet de langszaamste. Wel opvallend dat ik mijn eigen tempo naar boven fiets, wat inhoud dat ik in het begin de meeste moet laten gaan maar vervolgens als een stofzuiger fungeer ;-). Nog geen klein jaartje geleden was ik de persoon die er hard in knalde en vervolgens zichzelf tegen kwam. Goed om te merken dat ik nu tactischer rij (maar dat was ook het doel van alle toertochten die ik tot nu toe gereden heb).

Na een 120km ben ik gestopt bij een verzorigingspunt om even wat te drinken en mijn bidon bij te vullen. De laatste 30km waren zwaar. De laatste 20km met een andere renner nog lekker tempo kunnen rijden naar de finisch toe. Mijn klokje gaf 5uur en 19 minuten aan, niet onaardig aangezien ik weer in opbouw ben naar de topvorm op 3 juli. Kreeg van de jongen waarmee ik de laatste 20km fietste nog compliment dat ik als "noordeling" best wel snel gereden heb in het heuvellandschap. Leuk om te horen... De tocht was goed georganiseerd, genoten van de omgeving (zover het kon...) en weer veel moraal om de komende periode hard te trainen voor de Marmotte.Volgende grote afspraak is Limburgs Mooiste, week voorafgaand aan LM fiets ik met Edward nog een weekje in de Vogezen om de klimcapaciteiten te optimaliseren. Daarna nog ff weekendje naar Alpe du Huez om de klimmen van de Marmotte te verkennen. Veel zin in!

Geen opmerkingen: