zondag 23 mei 2010

Weekend van het sociale fietsen...

Afgelopen zaterdag heb ik meegefietst met de eerste echter Twitterrit in NL. Een geweldig initiatief waarin online, offline wordt.


Praatje maken met de organisator van de rit @ridewithrose

De dag begon voor mij al vroeg, eerst ff naar de kapper, daarna boodschappen en vervolgens ff snel naar A'dam om een meubelcheque te verzilveren die bijna verlopen was (bedrag was te mooi om te laten liggen). Dus over zes weken heb ik zes eetkamerstoelen ipv vier (immers hoe meer zielen hoe meer vreugd). Vervolgens op naar Deventer voor de start van de Twitterrit, toen ik wegreed uit A'dam gaf de navigator aan dat ik netjes om 11:47 in Deventer zou zijn, mooi op tijd dus.... maar helaas was ik niet de enige op de weg en reed ik de file in. Hier begon het eerste sociale aspect van het weekend, de overige twitterfietsers, allemaal onbekenden voor mij, wilde op mij wachten (was uiteindelijk 10 á 15 minuten te laat; nogmaals excuses ;)). De tocht zelf stond ook bol van de sociale aspecten, praatje maken andere fietsers, op elkaar wachten, tempo aanpassen zodat we als groep bijeen bleven en na afloop gezellig met elkaar eten bij Jackies NYC.

 Na afloop fietsen veilig wegzetten alvorens we aan de pasta gaan

Bovenstaande foto's zijn gemaakt door @harmjob. Ennuhh absoluut een aanrader om de tweede twitterrit mee te rijden.

Voor zondag stond een MTB ritje met mijn zusje gepland, zij heeft onlangs een MTB gekocht en we moeten natuurlijk wel samen ff stukje fietsen. Het werden de duinen bij Schoorl. Route lag er mooi bij dus zusje voorop en ik er lekker achteraan fietsen. Beetje bijpraten en genieten van de natuur daar. Een klein beeldverslagje:

Mijn zusje aan een van de vele beklimmingen


Op aanraden van mij ging ze proberen om haar voet vast in de pedalen te zetten, klein leerpuntje als er een schroefje ontbreekt in je schoen: NIET vastklikken, je krijgt hem namelijk niet meer los... Gelukkig had ik de autosleutel bij me waarmee met het nodige gepiel de schoen van het pedaal kwam. Oh ja gelukkig was het in een klim en viel ze niet al te hard...


Hier ben ik zelf in actie... MTB'en is toch ook best wel lekker (ook in de zomer!)


Na het MTB rondje even naar het strand gereden om te genieten van het mooie weer, was niet superdruk en 2 mensen gespot die het aandurfden om nu al de zee in te gaan... respect!

Maandag rijd ik samen met Edward de klimtoertocht over de Veluwe, 140km met 40 klimmetjes en 1500meter hoogte verschil, ook dan ga ik sociaal rijden, er zijn twee mogelijkheden:
1. we pikken in een groepje aan die zo snel gaat dat ik lekker in de groep ga zitten
2. mijn benen zijn na twee relatieve rustdagen (met alle respect) in topvorm en iedereen mag dan in mijn wiel gaan zitten...

Ik hoop het tweede ;-)

2 opmerkingen:

harm job zei

Heftig ongeluk heb je meegemaakt, maar gelukkig ook een mooie twitterrit. Het was leuk om mee jou en de anderen een rondje te maken en ik hoop dat er nog een komt. Met onbekenden zo'n sociale middag op de fiets meemaken is super ;)

Richard Vermeer zei

Ja, was inderdaad heftig, ongeluk zit in een klein hoekje en nut van helm is duidelijk bewezen!!!

Twitterrit was zeker leuk en voor herhaling vatbaar!