dinsdag 15 juni 2010

I gotta Feeling...

Na weekend fietsen in de Alpen,  met mijn neef Tom Vermeer, is de moraal bij mij weer helemaal terug... Moet eerlijk zeggen dat ik na het ongeluk van een paar weken geleden ff het juiste gevoel kwijt was... Teveel denken en niet genieten /focus... Dit kan je ook terug zien in mijn trainingen in de afgelopen periode. Op trainingsweek in de Vogezen na heb ik niet echt in NL op de fiets gezeten om te trainen. Maar dit weekend heeft de focus/moraal weer helemaal teruggebracht.

Hoe het komt, ik weet het niet zeker maar de omgeving heeft me zeker goed gedaan. Daarnaast ben ik fietstechnisch helemaal weggereden door mijn neefje... Voor de beeldvorming, op de Alpe du Huez kwam ik na 69 minuten boven terwijl Tom al ruim 20 minuten boven was. Natuurlijk is dat logisch als je kijkt naar waar ik vandaan kom en fietsen mijn (uit de hand gelopen? ;-)) hobby is in tegenstelling tot de echte sport van Tom... Maar ja iets in me wil toch altijd de beste zijn... En was toch behoorlijk "pissed off" (op mezelf) als ik weer eens werd opgehaald :-). Maar ja besef dat ik toch best wel aardig omhoog rijd (gezien de fietsers die ik passeerde en tijden), geeft mij achteraf wel een zeer goed gevoel. Tot zover de beschouwingen...

Omdat we geen internet hadden in het chalet in Oz en Oisans hierbij korte samenvatting van de dagen.

Dag 1
Om 2.00 uur stond ik bij Tom voor de deur, voor de kleine 1100 km naar de alpen. Rond 12 uur kwamen we aan, naar wat gebel over en weer met de reisorganisatie (verdiende niet de schoonheidsprijs) werd duidelijk dat we om 17:30 verwacht werden bij het chalet (10 persoons met zijn 2-en is genoeg ruimte :)). Rond 13:00 uur zaten we dus lekker op de fiets om los te fietsen. De Dauphine was ook in de buurt dus we waren een beetje beperkt in de mogelijkheden. Het werd dus een rit rond het stuwmeer bij Allemont en stuk van Col du Lauteret opgereden. In totaal 2,5 uur en 75km dus een mooi begin. Daarna ff boodschappen halen en op naar het Chalet met Sauna en Jacuzzi. Vooral van de Jacuzzi is veelvuldig gebruik van gemaakt na het fietsen.Dag 2
We hadden gedacht om de mini marmotte te gaan rijden, maar omdat we ook naar de Dauphine wilde kijken op Alpe du Huez besloten we om de Col du Glandon te verkennen en Alpe du Huez op te rijden. Eigenlijk wilden we voor de Alpe ook nog Col d'Ornon oprijden, echter doordat ik mijn camera vergeten was zijn we bij Oz omhoog gereden om camera op te halen. De klim naar Oz-station is overigens een pittige met gemiddeld stijgings percentage van 7,7%. De top van de Glandon lag in de wolken, dus laatste stuk was zo'n beetje op de tast. Uiteindelijk was ik precies 2 uur na het vertrek van uit Bourg d'oisans boven. Na de camera opgehaald te hebben weer terug naar Bourg d'oisans toe om de magische berg op te rijden. Voor mijn gevoel ben ik niet vol gegaan, uiteindelijk wel in 69 minuten boven, hoop dat dit 3 juli ook gaat lukken. Wel wil ik in de week voor de Marmotte mezelf testen op de alpe. Ben ervan overtuigd dat ik mijn beste tijd moet kunnen verbeteren (iets van 65 minuten) en onder het uur moet kunnen rijden.
Daarna begon het wachten op de Dauphine, dit duurde zeer lang, maar wel genoten toen ze langs kwamen. Als toetje hebben we de afdaling achter een prof gemaakt van Team Milram (nr 167). Ook dit was een goede les in afdaaltechnieken (bochten aansnijden, hoe lichaam gebruiken). Een mooie dag!Dag 3
Met de auto zijn we de Col du Glandon overgereden. De afdaling is een vrij techinsche, hier zal ik dus voorzichtig moeten zijn 3 juli want verwacht dat er wel een paar gekken tussen zitten die denken daar tijdwinst te halen. In St. Michel-M de auto geparkeerd, dit is aan de voet van de klim van de Col du Telegraphe. Tom heeft eerst nog ff ingefietst maar ik ben maar meteen naar boven gereden. Ging het toch relatief rustig aan doen. De Telegraphe is een mooie beklimming en niet super pittig. Na korte afdaling de Galibier... Wat een beklimming is dat, niet super lastig maar wel lang en hoog... Laatste paar km tussen de sneeuw door naar boven gereden. Wat mooi!


Dag 4
We besloten om Col d'Ornon op te rijden. De niet al te pittige klim was een mooie eind van een geslaagd verkenningsweekend voor mij. Ken nu alle klims en weet wat mij te wachten staat. Daarnaast leuk om eens met Tom te fietsen, alleen de volgende keer iets vlakker zodat ik hem makkelijker kan bijhouden... hahahahahaGeen opmerkingen: