zondag 20 juni 2010

Nog twee weken...

Het is aftellen, volgende week zit ik in Frankrijk voor de laatste puntjes op de i. Het gevoel zegt dat ik er klaar voor ben. Al die maanden voorafgaand hebben zijn nut gehad. Ben behoorlijk afgevallen (weeg nu rond de 77kg (niet de vooraf gewenste 74 kilo maar dat maakt me niet uit) en heb ruim 5.000 km op de fiets gezeten dit jaar.

De laatste maand heb ik de nodige lange klims in de benen zitten. Zowel in de Vogezen als in de alpen heb ik kunnen wennen aan meerdere lange klims per tocht te fietsen. Dit was voor mij nieuw dus een nuttige ervaring. Het weekend in de alpen heb ik voornamelijk ook mijn afdaling technieken verbeterd. Niet dat ik me als een Salvoldelli (Il Falco) naar beneden ga storten tijdens de Marmotte (de meeste tijd win je omhoog en niet naar beneden) maar toch goed om veilig en snel een afdaling te kunnen doen.

Vaak wordt me gevraagd welke tijd ik wil rijden. Mijn doel is en blijft goud halen en dat betekent binnen 8uur 45min finishen. Het kan natuurlijk zijn dat ik pech onderweg krijgt dus mocht dat het geval zijn dan is uitrijden al een grote opgaven. Gezien de afzonderlijke tijden die ik per klim heb gereden moet het mogelijke zijn om binnen de gestelde tijdslimiet binnen te kunnen zijn. Blijft natuurlijk wel afwachten hoe het lichaam reageert op de langdurige inspanning.

Ik ga ervoor!

Geen opmerkingen: