maandag 19 juli 2010

Wat ging er "mis"? En hoe nu verder!

Wat ging er mis? Die vraag heb ik mezelf vaak gesteld sinds de Marmotte. Waarom heb ik geen goud gehaald? Mijn lichaam verkeerd in een topvorm en toch is het niet gelukt! Zou het komen omdat ik niet de 74kilo gehaald heb voor de Marmotte? Heb ik te weinig gedronken? Ben ik te hard van start gegaan? Heb ik te weinig getraind? Is dit het beste wat mijn lichaam mij kan geven? Is de val van een maand voor de Marmotte te veel van het goede geweest? Dit soort vragen en meer schoten (en schieten) door mijn hoofd.

Het 'excuus' wat ik gebruik is dat de warmte mij genekt heeft. Op zich is dit te verklaren. Ik reed immers met kippenvel omhoog (dit is een symptoom van hittestuwing ofwel uitdrogingsverschijnselen), had last van kramp in kuiten en bovenbenen en ben nog nooit zo blij geweest met water.

Toch denk ik dat dit (de hitte) misschien niet helemaal de lading dekt. Het zal een combinatie van factoren zijn. De eerste keer zo'n wedstrijd fietsen (was super zenuwachtig), niet echt een drink plan tijdens de wedstrijd, lichaam te weinig getraind in de hitte, misschien wel overschatting van mezelf en ga zo maar door.

Hoewel ik mijn doel niet gehaald heb kan ik me wel steeds meer vinden in de prestatie die ik geleverd heb. Een zilvere tijd tijdens mijn eerste Marmotte met 8 maanden serieuze training is best wel goed. Het mooie is dat ik steeds meer gebrand ben op een goed resultaat volgend jaar. De Marmotte in 2011 wordt mijn doel! Ik weet nu hoe zwaar de tocht is en denk dat ik op een aantal gebieden nog beter kan. De komende tijd ga ik uitzoeken waar ik me kan verbeteren maar door mijn gedachte speelt nu:
- Sport dieet/voeding
- Fiets analyse (betere houding op de fiets)
- Betere zooltjes
- Nog beter trainen (schema aanpassen gedurende training)
- Mentaal verbeteren (kampioen van training is leuk maar gaat om de wedstrijd)
- Meer wedstijden
- Meer core stability oefeningen

Mijn bevindingen zal ik in deze blog delen en mochten jullie tips hebben dan hoor ik dat graag.

Geen opmerkingen: