zondag 31 oktober 2010

Eerste hardloop wedstrijd 2010 (BVC Veenendaal 2010)

Zaterdag 30 oktober was het zover, de eerste echte wedstijd hardlopen van 2010. Op de woensdagavond loop ik tegenwoordig samen met Marcel met wie ik vroeger altijd squashte. Ik had hem min of meer overgehaald om ook mee te doen met deze wedstrijd dus om kwart voor tien stond ik voor zijn huis om af te reizen naar Veenendaal.

Na een korte zwerftocht door Veenendaal kwamen we op de plaats van bestemming. Bij de inschrijving werd ik nog door iemand aangesproken die mijn tweet had gelezen dat ik in Veenendaal ging lopen. Grappig!

Na het inlopen even kort gesproken met Gerben, waarmee ik vorig jaar een trio triathlon heb gedaan, die ook meedeed met de korte cross. Altijd leuk om weer even bij te praten. Voordat ik het eigenlijk doorhad was het "strartschot" al gegeven. De eerste meters gingen soepel. Voor mijn gevoel kon ik harder maar was verstandig genoeg om toch wat in te houden. Ik kon redelijk goed aanhaken bij een groepje wat een lekker tempo had.

Het parcours was best wel heuvelachtig dus bij een snelle blik op mijn horloge zag ik dat ik al boven de 190 hartslagen per minuut zat. Het viel me op dat ik "berg op" wel lekker liep en ook naar anderen toe kon lopen, in de afdeling moest ik echter wat meters prijs geven. Toch wel vreemd, misschien dat ik bewust toch wat inhoud om de knie een beetje te ontzien (met hardlopen last van de aanhechting van de hamstring bij de knie).

De eerste ronde zat er al snel op. Ik wist dat er nu een langere ronde zou komen. Door mijn hoofd schoot te gedachte "Waarom doe ik dit... kan ik niet gewoon gaan lopen". Gelukkig duurde dat niet al te lang en liep ik voor mijn gevoel weer lekker. Ik probeer de persoon die voor mij liep niet te ver laten gaan zodat ik hem nog in het vizier had voor het eindsprintje (toch mijn 'specialiteit' bij het hardlopen). De laatste 500 meter was bergop. Imiddels heb ik een beetje ervaring met bergop finishen (op de fiets dan) dus ik wist dat ik nog geduldig moest zijn voor de eindsprint. Een medeloper ging de sprint mijn inziens te vroeg aan. Ik wilde wel bij hem blijven dus ging ik wat sneller lopen maar ging hem nog niet voorbij (techniek die ik ook bij het fietsen toepas ;-)). Pas in de laatste 100 meter besloot ik om echt vol door te gaan. De loper die me even daarvoor passeerde was ik al snel "kwijt". Mijn vizier was gericht op een loper die zo'n 10 meter voor me liep, doel was om die voor de finish nog in te halen. In de laatste meters voor de finish lukte me dit. Na de finish was ik ff totaal leeg. Onderstaande foto laat denk ik duidelijk zien hoe ik me voelde... Mijn hartslag was toen 200, de vuistregel van 220-leeftijd (32) gaat dus niet helemaal op bij mij ;-).

Wat een heerlijk gevoel is dat eigenlijk toch... Mijn eindtijd weet ik nog niet, het was mij helemaal ontschoten om mijn horloge stil te zetten. Het lijkt erop dat deze ergens bij de 16 minuten zal zitten. De site van de Bos en Vallei loop de komende periode maar even in de gaten houden!

Na de finish stond Jantiene met haar fototoestel (foto's op deze site komen ook van haar) en aangezien het voor Marcel de eerste keer was vroeg ik (half stotterend van de inspannig) of ik haar fototoestel even mog lenen. Dus ook voor Marcel een mooi blijvende herinnering aan zijn eerste hardloop wedstrijd (en alle respect hij ziet er fitter uit dan mijn persoontje bij de finish).

Op de terugweg naar Spakenburg zijn we nog even gestopt om in een restaurant nog even een lekker broodje te eten en de ervaringen te bespreken. Voor ons beide een zeer geslaagde wedstrijddag...

Update:
-Tijd 15:53
-8ste in categorie
-18de overall

Geen opmerkingen: