zondag 17 oktober 2010

Super weekend... (en tikkeltje gestoord)

De maand oktober staat voor mij in het teken van tourtochten op de MTB. Vorig jaar ben ik daarmee begonnen om gewicht kwijt te raken voor de Marmotte 2010. Het leuke is nu dat ik kan vergelijken met een jaar ervoor omdat de meeste tourtochten op hetzelfde parcour wordt gehouden. Afgelopen zaterdag stond de Buitenhuis Classic voor de deur. Deze tocht staat mij nog helder voor de geest. In 2009 ben ik daar zo vol gegaan dat ik me een dag later nog heel goed kan herinneren (compleet leeg).

Dit jaar heb ik de tocht "samen" met mijn collega Harm gefietst. In het begin reden we nog samen maar daarna wilde ik me af en toe toch even uittesten. Daarnaast wilde ik sneller zijn dan de tijd die ik in 2009 heb gereden. Het parcours in Apeldoorn ligt mij wel. Veel vals plat en niet al te technisch. Na een kleine 15km merkte ik dat mijn achterrem weer slechter werd. Ik heb een paar weken zelf het remblokje vervangen maar mechaniker is toch niet mijn vak. Tijdens de eerste stop netjes even gewacht op Harm, na een lekkere bouillon en krentenbrood weer vol weg. Wel een paar keer verkeerd gereden. Op zich een goede organisatie in Apeldoorn maar een paar lintjes of bordjes extra is geen overbodige luxe... Mijn achterrem werd steeds slechter, geen lekker gevoel om in een afdaling je rem te missen (en met voorrem vol remmen is geen optie als je op je fiets wil blijven zitten ;-)). Bij de tweede tussenstop kwam ik nog een bekende tegen, namelijk Alex (mijn oom) die ook fanatiek fietst (zowel race als mtb). Een klein wereldje is het toch en altijd leuk om familie tegen te komen op onverwachte plekken. Op het eind nog even flink gas gegeven en mijn tijd van 1uur 52min was ruim 18 minuten sneller dan in 2009. Ook mijn hartslag was ruim 9 slagen lager. Ofwel mijn progressie van het afgelopen jaar is ook duidelijk zichtbaar op de mtb (al had ik niet anders verwacht).

En ook hier werden er foto's gemaakt:Vandaag (zondag) stond een rit met Edward op de planning. Ik was van plan om lekker rustig te fietsen. Helaas voelde de benen niet goed en was het gewoon keihard werken. Ik voelde voordat ik ging fietsen mijn benen al aardig dus dacht er goed aan te doen om iets eerder weg te gaan en alvast wat in te fietsen. Omdat ik de wind mee had ging dat goed, echter eenmaal samen fietsend met Edward wist ik meteen hoe laat het was. Het mooie van met zijn tweeen fietsen is dat je je kan verstoppen achter de anders zijn rug. Dat heb ik vandaag dus ook veel gedaan. Ondanks de slechte benen wel lekker gefietst. Vooral het laatste stuk met de wind mee was gaaf. Met zijn tweeen met snelheden tussen de 35 en 40km/h door het bos en polder heen is gewoon gaaf!!!

Op het eind gaf mijn km teller ruim 90km aan. Toen kwam mijn tik met mooie getallen weer naar boven. Ik wist dat als ik rechtstreeks naar huis zou fietsen net geen 100km zou halen. Dus ondanks de slechte benen nog een klein ommetje gemaakt om precies op de 100km uit te komen (en helaas 400 meter te veel gefietst ;-)). Tikkeltje gestoord maar wel leuk om in oktober nog 100km te fietsen.

Al met al was het dus een super weekend!!!

Geen opmerkingen: