zaterdag 11 december 2010

Hard werken...

Ondanks dat dit voor mij een vakantie is is het toch best wel hard werken. Dag in dag uit op de fiets stappen en weer een stuk fietsen. Het lijkt allemaal simpel maar merk toch dat het een effect heeft op het lichaam (en dan bedoel ik niet dat ik mijn riem weer een gaatje strakker kan ;-)).

Vandaag hebben we een tweetal lange klims opgefietst en betrapte mezelf erop dat ik te snel een tandje lichter ging fietsen zodat het geen "pijn" deed in de benen. Een goed signaal dus van het lichaam om even echt gas terug te nemen. De komende twee dagen doe ik het dus rustig aan en ga ik op een andere manier genieten van de omgeving. Tijdens de afdaling vandaag heb ik overigens bijna mijn snelheidsrecord verbroken voor dit jaar. Met 79,8 kmp/h storte ik me naar beneden bij de laatste afdeling. Het record dit jaar staat op 83,3 tijdens een afdaling in de Franse alpen. Misschien volgende week maar een poging doen om deze snelheid uit de boeken te rijden (misschien toch een beetje bijtrappen in het begin en nog platter op de fiets gaan zitten/liggen).

Morgen staat een wandeling gepland naar de top van Penon De Ifach. Dit is de 332 meter hoge rots die zo kenmerkend is voor Calpe. Even een leuke onderbreking zo halverwege de trainingsstage en toch ook best wel weer een goede training (even wat andere beenspieren gebruiken).

Geen opmerkingen: