maandag 13 december 2010

Ritme

Vandaag hebben wij hier weer een "rustdag". Een dag als vandaag heeft een andere ritme dan de andere dagen. De ochtend begint wel hetzelfde (dat wil zeggen om acht uur opstaan, douchen, ontbijten, half uur relaxen en dan klaarmaken om rond tien uur op de fiets te zitten) maar na het "korte" fietstochtje verloopt de dag toch anders dan anders. Je bent niet vermoeid van de fietstocht dus dan heb ik ook geen behoefte om even lekker te gaan liggen. Krantje is ook na een half uur uit dus dan kom het grote niets doen.

Alhoewel dat is ook niet helemaal waar. Immers doordat ik hier zit heb ik heel veel zin in het komend jaar. In een van mijn eerdere blogs heb ik al geschreven welke tochten ik wil gaan fietsen. Ik wil in juni/juli echt top zijn dus daar werkt mijn trainingsschema naar toe. Daarna wil ik in het najaar ook weer staan voor de Velomediane. Het schema ziet er ongeveer hetzelfde uit als vorig jaar maar wil me dit jaar toch echt houden aan de interval blokjes. Ervaring van het afgelopen jaar dat ik in de training te weinig ben diep gegaan en mezelf ben tegengekomen tijdens de Marmotte. Deze situatie wil ik nu al in de training ervaren (kapot zitten maar toch verder willen/moeten). Overigens betreft het een planning die natuurlijk altijd nog kan veranderen (er komen straks diverse toertochten die ik ook wil fietsen (Veluvia, Veenendaal-Veenendaal etc.)). Echter er zit wel weer een bepaalde ritme in waar ik me aan kan vasthouden.

Morgen weer een dag lekker trainen dus: Buenos Noches!

Geen opmerkingen: