maandag 6 december 2010

Trainen met de profs

Dag 2 in spanje, en wat voor'n dag. Doel van vandaag was een lekkere rustige training van ongeveer drie uur. Het werd drie en een half uur en een kleine 100km. Begin van de dag was hier winderig en er vielen zelfs enige druppels regen... Maar ja we zijn hier om te fietsen dus rond 11 uur zaten we op de fiets.

Na een klein uurtje fietsen stond er een klimmetje op het programma. Tom ging er vandoor en ik had me voorgenomen om lekker rustig in zone 2 naar boven te fietsen... En toen werd ik voorbij gereden door een paar profs (Quinziato en Van Avermaet in 2011 fietsen zij voor BMC). Ik kon het niet laten om aan te pikken. Het verschil tussen profs en mij persoontje werd meteen helder. Waar ik boven mijn omslagpunt fietste zaten zij nog gezellig met elkaar te praten! In de afdaling kwamen we weer bij Tom en hebben we ongeveer anderhalf uur samen gefietst. Ik werd dus door echte kopmannen uit de wind gehouden. Dat is toch wel het mooie van fietsen in Spanje. Doordat zij het rustig aan doen kan ik het op het vlakke goed volgen en fiets ik zelfs laag in zone 1.

Wat overigens opvallend is om te zien is dat de spanjaarden zich kleden alsof het hier zwaar aan het vriezen is. Fietste vandaag even met een spaanse wielertoerist en die had o.a. winterhandschoenen aan en een muts op. Het is hier tussen de 15 á 20 graden... Nu snap ik waarom Spanjaarden niet zo houden van de voorjaar klassiekers ;-).

Was dus weer een mooie dag! Morgen staat er een duurtraining van 4 uur op het programma. Buenas Nochas!


Geen opmerkingen: