donderdag 16 december 2010

Wielertoerist

De trainingstage zit er inmiddels bijna weer op. Nog twee dagen fietsen en dan weer terug de tijd in (het voelt hier als lente en ga weer terug de winter in ;)). Vandaag heb ik eens echt rustig gereden en genoten van de omgeving. Om met de wind in de rug terug te fietsen was het doel om eerst naar het noorden te fietsen. Een mooie gelegenheid om naar Cap de la Nau te fietsen. Dit is het meest westelijke punt van de provincie Valencia.

Op de weg daarnaar toe zag ik nog een paar surfers en omdat ik vandaag een wielertoerist was natuurlijk even gestopt om een foto'tje te maken :). Nadat ik bij Cap de la Nau weer op de fiets gestapt was nog wel even verkeerd gereden. Ik dacht dat ik naar een dorpje reed maar het was een doodlopende weg naar het strand door een Spaans natuurpark (dus zo erg was dat nou ook weer niet).


Uiteindelijk toch nog een dikke drie uur op de fiets gezeten en ruim 1000 hoogtemeters gemaakt. Dus een kwalitatieve goede training en nog een bezienswaardigheid van de provincie Valencia bezocht dus twee vliegen in een klap!


Onderweg kwam ik net als de afgelopen weken verschillende profs tegen die niet met een helm op trainen (ook niet als ze met het team trainen). Snap dat nog steeds niet. Wat maakt het uit als er piepschuim (meer is het eigenlijk niet) op je hoofd zit om je te beschermen bij een valpartij. Gelukkig rijd de meerderheid wel met helm maar blijft opmerkelijk dat sommige profs er gewoon niet aan willen...

Geen opmerkingen: