vrijdag 10 december 2010

Wieltjesplakker

Vandaag was ik een echte wieltjesplakker! Voor degene die niet bekend zijn met deze term: dit is een wielrenner die geen kopwerk verricht maar uit de wind achter andere wielrenners zit. Tijdens toertochten of cyclo's heb ik het zelf niet zo op wieltjesplakker alleen deze week vind ik dat er een paar goede redenen zijn dat ik het wel mag doen. Ik fiets namelijk alleen met klasbakken die op hoog niveau fietsen.
Voordeel van in het wielplakken is dat mijn hartslag lekker laag blijft en ik mezelf niet kapot fiets of zo. De bedoeling is namelijk om een basis te leggen deze weken en dat doe je door laag in je hartslag te blijven. Bij de klimmetjes is het voor mij af en toe wel even iets hoger in de hartslagzone maar ook dat is goed (zolang het maar tijdelijk is).

Vandaag heb ik Spanje ook van een andere kant leren kennen. Bij het opstaan lag er namelijk een wolkendek over Calpe. Uit deze wolken kwamen ook regendruppels en wie wel eens de Vuelta gezien heeft in etappe's waarbij het regende weet dat het hier dan spekglad kan worden. In plaats van 10:00 vertrekken hebben we dan ook maar even tot 12:00 gewacht met de hoop dat het dan beter zou worden (volgens http://www.eltiempo.es/ zou dat het geval zijn). De rustdag zat er overigens nog wel in. Het eerste uur zat ik alles behalve lekker op de fiets. Pas na een uur leek het of de beentjes weer wat losser werden en fietste ik lekker. De klimmetjes zijn netjes in zone 2 afgewerkt en de laatste in zone 1 op mijn eigen tempo. Al met al een lekker gevoel overgehouden aan vandaag en laat de cyclo's maar komen volgend jaar.

Morgen wordt het tijd om wat langer bergop te gaan rijden. Als het goed is wordt het een trainingsrit van rond de vijf uur met o.a. col de Rates (647 meter). Hopelijk beter weer dan we vandaag hadden (want mij fiets is weer mooi schoon(gemaakt))!

Maravilloso fin de semana!

Geen opmerkingen: