zondag 20 maart 2011

Fotos Joop Zoetemelk Classic 2011

Afgelopen zaterdag was het weer zover de Joop Zoetemelk Classic in Leiden, het fietsseizoen is echt begonnen. Traditioneel is de Joop Zoetemelk Classic een van de eerste toertochten. Sinds vorig jaar ook voor mij de openen van het nieuwe wielerjaar.

Dit keer samen met collega Harm gereden. Doel was om binnen vijf uur terug te zijn. De tocht starte nog in de mist en de kou. Na een uurtje fietsen klaarde het op en was het strak blauw. Wat een verschil met vorig jaar waarin ik de tocht in de regen heb gereden. Geen lekke banden dit keer dus lekker kunnen doorfietsen. In het begin ging het allemaal nog niet zo hard en zat het gemiddelde onder de 30. Na een half uurtje maar eens wat gas gaan geven. De benen voelde goed en al snel konden we aanhaken bij een groepje wat een mooie snelheid had.


Zo nu en dan moest er een "jump" geplaatst worden naar een volgend groepje en dat deed ik dan ook met plezier. Na een km of 40 kregen we gezelschap van een fietser uit Maassluis waar we de rest van de toertocht mee hebben gereden. Hij ramde ook lekker door dus was het lekker afwisselen om de vaart er goed in te houden. Al met al hebben we het doel ruimschoots gehaald. Ondanks dat ik 3km gemist heb op mijn teller (verkeerd knopje ingedrukt) staan er weer 145km geregistreerd met een gemiddelde snelheid van ruim 32km per uur. Niet slecht bij de eerste tocht ;)

Geen opmerkingen: