donderdag 7 april 2011

1ste trainingswedstrijd op Eemland

Ik liep al een jaar met het idee om te gaan fietsen bij WV Eemland in Amersfoort. Steeds kwam er maar niks van omdat ik mezelf allerlei "verhaaltjes" vertelde. Ik kan geen bochten rijden, rijden in peleton is 'eng', ik kan die snelheid niet aan etc. etc.. Ergens eind vorig jaar heb ik voor mezelf de knoop doorgehakt. In 2011 zou ik ook bij Eemland gaan fietsen. Vandaag was het dan zover. Eigenlijk zou ik dinsdag gaan maar toen voelde ik me niet 100% fit! Of zou dit ook weer een verhaaltje geweest zijn van mezelf??? ;-).

De voorbereiding vandaag was niet geweldig, eerst nog even naar een housewarming party van een collega en daarna fietsen. Tijdens het inrijden dacht ik nog hoe ga ik straks die bochten op volle snelheid nemen met mensen voor, achter en naast me... Bij de start positioneerde ik me dan ook achteraan, kon ik ff wennen aan de snelheid en de bochten. Na de eerste paar ronden kreeg ik er steeds meer 'schik' van. Zelfs het bijtrappen in de bocht ging best wel lekker. Kreeg daarna nog ff een tip van iemand die in mijn wiel zat en daarna ging het nog beter. Doordat het vertrouwen er was ging ik ook iets meer naar voren. Het midden van het peleton vond ik een mooie positie. Waar ik nog wel een beetje moeite mee had was me te verschuilen achter een ander. Zodra het op een lint werd getrokken reed ik zelf zo nu en dan vol in de wind. Dat moet beter de volgende keer. doordat het vertrouwen groeide 'durfde' ik het ook aan om ff paar lekkere slokken water te nemen. Wat kan dat soms lekker zijn ;). Daarnaast ging het hoofdje soms naar beneden om ff op mijn Garmin te kijken. Reed vaak in zone 2 terwijl de snelheid boven de 40 lag. Niet slecht dus. Het meerijden ging ook lekker dus zat lekker in mijn element. Waarom heb ik dit nooit eerder gedaan??? Nadat de dames en de nieuwelingen afsprintte was het de beurt aan de B-klasse (ja, ik ken mijn plek dus onderaan beginnen ;-)). Bij het aftellen van de ronde ging er iets mis bij de jury, de laatste 2 ronden kwam 2x voor. Drie andere fietsers hadden dat niet door en sprinte de een na laatste ronde af. Ronde te vroeg dus. De laatste ronde schoof ik steeds wat verder naar voren. Voor de laatste bocht leek het stil te vallen, bij mij de afweging om maar door te trekken. Doel was om als eerste in de laatste bocht te zitten, dat lukte. Vervolgens kwam het brugje over de weg, daar kwam ik ook nog als eerste boven, toen dacht ik nog even het zou toch niet... Maar helaas in de "afdaling" kwamen er twee over mij heen. Snel bijschakelen en kijken of ik kan aanhaken voor een derde plek... Dat lukt dus niet helemaal, achter mij kwamen er nog een man of 3/4 overheen. Het vroege aangaan had toch wel zijn krachten gekost. Ik denk dat ik als 7de of zo over de finish kwam. Tevreden met deze eerste trainingswedstijd reed ik de ronde uit... Was toch allemaal niet zo 'eng' als ik vooraf had gedacht, en die verhaaltjes (of eigenlijk het onzekere gevoel) die ik mezelf vertelde klopte toch niet...

Na afloop me maar ook meteen als lid aangemeld, dit wil ik vaker doen. Mezelf verbeteren en proberen het beste uit mijn lichaam te halen... Die karaktertrek zit er nou eenmaal in dus benieuwd waar het plafond ligt...

Bij thuiskomst meteen Garmin uitgelezen. De "wedstijd" duurde 1uur en 10minunten en binnen die tijd ruim 47km afgelegd. Dit betekend dus een gemiddelde van 40,5. Zo hard heb ik nog nooit gefietst... Met een tevreden gevoel zit (of eigenlijk lig ;-)) ik nu in de bank!!!! Wanneer mag ik weer???

Geen opmerkingen: