dinsdag 5 april 2011

Ronde van Vlaanderen 2011

Zaterdag 2 april was het weer zover. De hoogmis voor wielertoeristen in Belgie, De Ronde! Dit jaar heb ik samen met Edward de toertocht gefietst. Het weer was fantastisch dus het was lekker druk. Ondanks dat we om acht uur in Ninove (startplaats) waren was het al super druk. De hele dag was het dan ook druk op het parkoers.

Wij hadden ervoor gekozen om de 140km te rijden. De dagen ervoor had ik mezelf ingeprent om het echt als een training te rijden en had niet de intentie om overal vol op te knallen. Gelukkig maar wat anders was ik van een koude kermis thuisgekomen. Waar het mij vorig jaar nog lukte om elke beklimming op te fietsen (in de regen) moest ik dit jaar op twee klimmen helaas de voet aan de grond zetten. Niet omdat ik het verzet niet kon rond krijgen maar omdat er een FILE stond. Honderden fietsers die tegelijk de koppenberg of de kapelmuur willen fietsen dat gaat gewoon niet. Met alle respect zijn er altijd mindere goden die de trappers niet meer rond krijgen. Niet erg want het is een toertocht! Wat ik wel minder vind is dat er dan toch fietsers zijn, of eigenlijk wandelaars dan, die in het midden van de weg gaan lopen. Dit zorgt ervoor dat je er niet meer langs kunt en ook voetje aan de grond moet zetten. Beetje aso toch???!!!De kasseien gingen dit jaar verrassend lekker. Dit jaar iets andere techniek gebruikt en dat werkte perfect. Dus in gedachte ben ik al bezig voor die andere monument, Parijs - Roubaix! Die moet ik toch op mijn lijstje zetten!!! Dan moet ik alleen wel zorgen dat alles op mijn fiets blijft zitten. Bij een van de stroken ben ik namelijk mijn fietstasje kwijt geraakt. Fiets trilde zo erg dat dat dus niet vast bleef zitten.

Helaas heb ik ook nog lek gereden. Of voor Nick Nuyens gelukkig want misschien heb ik wel het spijkerte opgevist waar hij anders lek op zou zijn gereden. Ik zeg Nick, het was me een waar genoegen! :D.

Voor wie wat live beelden wil zien, hier link naar de site. Ik fiets in zwart/groen Florius outfit. Have fun: http://t.co/U1u7d4p

Geen opmerkingen: