zondag 5 juni 2011

Vogezen dag 1, Focus op wielrennen!

Na een lange stilte weer een berichtje op mijn blog. De afgelopen periode zeer druk geweest zowel prive, zakelijk als op de fiets. Voor deze blog is het laatste natuurlijk het belangrijkst :). Na een super hemelsvaarts weekend in zuid-limburg met Jantiene zit ik nu weer met Edward in de Vogezen.

Steven Rooks Classic 2011
De Steven Rooks Classic ging voor mij minder dan verwacht. Na mijn tijd van vorig jaar had ik echt verwacht dat ik ook dit jaar weer een mooie tijd kon rijden. Helaas had ik een complete offday en was ik al blij dat ik alle klimmetjes fietsend naar boven heb kunnen fietsen. De SRC begon goed in een groepje met wat elite renners. Echter na een uur was bij mij de accu al leeg. Best wel vervelend als je nog 130km moet fietsen... Na wat overleg met Jantiene toch besloten om de 160km te fietsen en niet de 110km versie. Dan maar een lange duurtraining en een lesje afzien. En dat afzien werd het die dag. Met de KM voelde ik mijn benen slechter worden. Op de eerste de beste viaduct werd ik al gelost. Ik kan je verzekeren dat dat niet prettig is als je normaal gesproken op de macht vrij hard naar boven kan fietsen. Maar ja ook dit moet ik eens ervaren en vandaag was de dag. Gelukkig bleef Jantiene een beetje bij me en kon ze me mooi uit de wind houden... Had eigenlijk andersom gepland aan het begin van de ochtend maar sommige dingen heb je dus niet in de hand ;-). Op elke klim haalde zo'n beetje iedereen mij in voor mijn gevoel. Ik dacht even terug aan de Marmotte toen ik dat gevoel ook had. Wat kan je dan de P hebben in het fietsen... Hoe langer de tocht duurde hoe gekker het werd. Fietsers met behaarde benen, zonder helm, met tassen achterop alles heb ik langs zien komen. Op het eind werd ik op een viaduct zelfs ingehaald door een gewone fietser... De gifbeker moest dus helemaal leeg... Na 7uur en 15 minuten kwam ik eindelijk over de finish. Bijna 2 uur meer dan het jaar ervoor! En een ding weet ik zeker ik ben absoluut niet slechter. Een complete offday dus voor mij en de focus maar even niet op het fietsen gehad de rest van het verblijf in limburg. En dat was goed :).

Vogezen
Vandaag dus met Edward naar de Vogezen gereden. Een week voorbereiden op de Trois Ballon van a.s. zaterdag. Voor mij een trainingswedstrijd omdat ik echt goed wil zijn in de Marmotte. Daar wil ik dit jaar gewoon goud halen. Als ik goud kan halen in de trois ballon vind ik dat heel prettig maar dat is niet mijn hoofddoel.

Dit keer de toeristische route genomen naar Plombieres les Bains waar het sporthotel staat waar wij overnachten. Vorig jaar zijn wij hier ook geweest en dat beviel ons zeer goed. Na een prettig aankomst (ze kende ons nog :)) de fietsen klaargemaakt voor een eerste tocht. Door Michel Snel werd een mooie tocht van ong. 70km in onze garmin gezet. De tocht zou ongeveer 1500hm bevatten dus dat is een mooie opwarmer. De eerste anderhalve uur zat ik nog een beetje te kloten op de fiets. Het liep niet lekker en de benen voelde niet lekker aan. Twijfel, twijfel en nog eens twijfels... Zou ik het niet meer kunnen??? Zou ik teveel korte afstanden renner zijn geworden??? Halverwege besloot ik maar om mijn lichaam eens goed wakker te laten worden en ff vol te rammen een heuvel op. En dat voelde lekker... Daarna nog ff hard doorgereden en het goede gevoel kwam weer terug. In de volgende klimmetjes voelde ik me ook steeds beter worden... Dus de focus is bij mij weer terug! Hoe kan het ook anders als je in je bed een uitzicht hebt op een shilderij met racefiets velgen... :D

Morgen een leuk tochtje voor de verkenning van de trois ballon. Op het programma staat de klim naar de finish, de eerste klim bij de start en een afdaling naar de laaste klim. Een mooie tocht van 90km om de benen ff goed te testen.

Ik heb er zin in!!!

De tocht van vandaag (na 1:30 het moment dat ik beetje "boos" werd op mezelf ;-)):

Geen opmerkingen: