maandag 6 juni 2011

Vogezen dag 2, heroisch trainen

Vandaag begon de dag in de regen en eindigde die met een zonnetje. Voor mij was dit een welkome afwisseling na al die warme dagen. Ik merk dat ik daar toch niet zo goed tegen kan. Geef mij maar een graadje of 20 en als het niet anders kan met een klein buitje en dan voel ik me prima bij. Zo ook vandaag. De eerste klim van de dag was de laatste klim van de trois ballon. De klim naar La Plance de Belles Filles is een klim van maar 5km maar met stukken van 17%. Niet zo fijn dus na 200km fietsen. Daarna stond de Ballon de Servance op het programma. Ik merkte dat het allemaal steeds lekkerder ging lopen. De laatste klim naar Ballon d'alsace ging helemaal lekker. Ik kon het tempo continu vast houden zonder er echt moeite voor te doen. In deze klim staat elke km netjes aangegeven. Doel werd om elke km in 4minuten te rijden. Helaas lukte dat niet aan het eind omdat ik niet voorbij mijn omslagpunt wilde fietsen maar het goede gevoel was er weer helemaal. Nu vasthouden en uitbouwen voor zaterdag.

Misschien kwam het goede rijden van vandaag ook doordat ik vanochtend een andere velg had gestoken met een verzet die tot 28 tandjes gaat. Wel lekker om af en toe in hoog beentempo een berg op te fietsen en geen pijn te hoeven lijden...

Morgen weer een leuke dag voor de boeg met weer enkele bergen uit de trois ballon. Nu eerst lekker slapen, want zoals Joop Zoetemelk zei "de tour win je in je bed". :-)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Richard,

Nog even en dan is het zover... Ik ga de marmotte ook fietsen. Ik heb als marmotte leek wel een vraagje: Wat neem jij nou mee onderweg? Hoe is de revitalisering geregeld op zo'n dag? Ik zie je reactie met bovengemiddelde belangstelling tegemoet.

Ik wens je in ieder geval veel succes en hoop dat je goudkoorts vruchten zal afwerpen.

Groeten,
Paul

Richard Vermeer zei

zie nu pas je bericht, is jouw marmotte goed gegaan?