woensdag 3 augustus 2011

Tijdrit Kaapse Bossen

Sinds ik twee jaar geleden weer echt ben gaan wielrennen is de Utrechtse Heuvelrug mijn trainingsgebied. Voorheen kende ik het bestaan van de Kaapse bossen niet. Nu behoort dit gebied tot een van mijn favorieten. Zo nu en dan test ik mijn vorm hier door een vast tijdrit rondje te rijden.

Sinds kort is het in Garmin Connect ook mogelijk om een route te maken. Dit bracht mij mede tot het idee om deze tijdrit hierin te zetten. Bij deze daag ik de lezers van mijn blog ook uit om deze tijd te verbeteren. De wielrenner die aan het eind van dit jaar de snelste tijd neerzet krijgt een mooie prijsje mede mogelijke gemaakt door EPBike -Experts by Experience-. Enige voorwaarden om opgenomen te worden in de lijst is dat je kan aantonen dat je de tijd echt gereden hebt...

Het rondje


Via onderstaande link heb je het rondje die je vervolgens meteen op je Garmin kan zetten. Als je op jouw Garmin de Virtual Partner aanzet krijg je mijn tijd te zien. Deze staat momenteel op 12:15 over 7,5km. Startpunt maakt niet uit als je maar met de klok meefietst!

Garmin Connect - Tijdrit Kaapse Bossen (ivm update garmin werkt linkje tijdelijk niet)

Heb je een tijd neergezet? Laat hieronder een bericht achter en ik neem je op in de ranglijst!

31 opmerkingen:

Jantiene zei

Beste spelleider,

Komt er ook een ranking voor meisjes? Mijn debuuttijd is 13:43.

Jantiene

Richard Vermeer zei

Mijn rondje en tijd zijn hier te vinden. Het is ronde 3. http://connect.garmin.com/splits/98266405

Anoniem zei

quizmaster,

Ik heb hem al sneller gefietst dan jouw maar voor deze actie. Telt dat ook mee!!! Kan het volgens mij wel aantonen want heb de rit opgeslagen ergens. 12.07 was mijn tijd. Ach volgende week fiets ik hem onder de 12min en dan krijg je welhet bewijs.

gr Edward

Hardloper zei

Leuk!
Ga ik de komende weken ook een keer fietsen. Je hoort van me!

Harm zei

Eerste poging gedaan om Edward te declasseren. Resultaat: 13 min 1 sec. Net niet gelukt dus ... ahum. Petje af voor Edward!
Nog effe hard trainen en dan weer proberen

Richard Vermeer zei

@hardloper, benieuwd naar je tijd...
@Harm, een mooie 3de plaats voorlopig. Niet slecht voor de eerste keer!

Jos van den Heuvel zei

Vandaag het rondje gereden (moest van Harm!) tijd: 12.08 Staat geregistreerd op m'n polar, moet nog even kijken hoe ik dat via PC als bewijs kan overleggen.

Richard Vermeer zei

Hoi Jos, knappe tijd ik zet hem erbij... Het is de tweede tijd!!

Binnenkort nog een keertje knallen ;).

Gr,
Richard

Jos van den Heuvel zei

zeker, het moet onder de 12.00!

gr. Jos

Jeroen Lankheet zei

Hoi luitjes,

Heb 'm vanavond twee keer gefietst. Viel wat tegen. Beste tijd was 12:36. Heb 'm als GPX en als Timex Trail runner track. Jullie horen nog van me... ;-)

Groet,
Jeroen.

Richard Vermeer zei

Hoi Jeroen,

Dat is een mooie tijd en voorlopig een vierde plek...

Benieuwd hoeveel sneller je kan!

Groet,
Richard

Eric van tellingen zei

Mijn tijd 12.16 min. Ik zal je de garmin data sturen.
Volgens mij moet ik het in 12 rond kunnen doen. Sneller zal het voor mij niet worden denk ik.
We zullen zien..

Richard Vermeer zei

Ha Eric,

Een mooie eerste tijd. Het moet idd onder de 12 minuten te doen zijn!

Groet,
Richard

Anoniem zei

Vandaag onder de 12 minuten gelukt: 11:58. Dat was wel afzien...

Het lukt me nu even niet om dit te delen via Garmin Connect, ik kan de organisator anders wel even een mail sturen met een screenprint ter verificatie.

Rob

Richard Vermeer zei

Well done! De eerste plek momenteel. Benieuwd wie hem nog sneller kan rijden!

Groet
Richard

Anoniem zei

voor de zekerheid dan toch de Garmin connect (ronde 3):

http://connect.garmin.com/activity/106836827


Rob

Harm zei

Ik heb een tweede poging gedaan . Nieuw PR is nu 12min 33 sec. Waar gaat dit eindigen ..hahaha.

Grout en succes allemaal
Harm

rosevdh69 zei

Wat een leuk idee! Chapeau. Is het mogelijk om ook met je telefoon en GPS van in mijn geval sports-tracker te registreren?

Groetjes,
Rose een tijdritliefhebster

Dimitri zei

Zal eens kijken hoever ik kan komen, tot wanneer loopt deze uitdaging?

Richard Vermeer zei

Hoi Dimitri,

Leuk, tot eind van het jaar in principe. Benieuwd naar je tijd.

Gr, Richard

Dimitri zei

http://connect.garmin.com/activity/123980508#

11:35

Richard Vermeer zei

Heel netjes Dimitri!!!!!

Dimitri zei

Dank je! mooi ijkpunt gezet en ik zal hem zeker nog vaker gaan rijden. De omstandigheden waren goed voor de tijd van het jaar, maar zeker niet ideaal, ik vermoed mede daardoor dat er nog wel een flinke hap uit deze tijd genomen kan worden en ik schat dat de kaap van de 11'00 zeker te ronden is.

Succes met je Marmotte voorbereiding.

Anoniem zei

wow, 11:35. Gefeliciteerd zeg! Dat ga ik dit seizoen niet meer redden... Ik ben wel erg benieuwd wat voor fietser Dimitri dan is, dit is echt heel snel, laat staan 11:00.
Rob

Dimitri zei

Een redelijk getrainde wielertoerist ;)

http://www.veltec-granfondo.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=356&Itemid=176

Bas zei

Pfff, vandaag voor de eerste keer dit rondje eens op tijd gedaan, resultaat 12:48 (Garmin file lijkt me niet echt nodig vandaag), excuses genoeg (winterfiets, herfstbladeren, vochtige lucht...) dus zeker ruimte voor verbetering!

Richard Vermeer zei

@Bas, benieuwd naar je volgende tijd! :-)
@Rob, volgend jaar blijft de competitie bestaan. Ik wil die tijd van Dimitri ook gaan aanvallen ;-)

@Dimitri, die 11 minuten wordt het doel!!! ;). Leuk rondje om de vorm te testen dacht ik zo.

Bas zei

Vandaag 12:29 gereden! Richard, waar kan ik mijn screendump (Garmin training center) naartoe sturen?

Richard Vermeer zei

@Dimitri, jij bent de winnaar in 2011 van de tijdrit. Wat zijn je contactgegevens voor het prijsje?

Dimitri Jongeneel zei

Seizoen 2011 dan echt afgerond en het vizier op 2012! De tellers weer op nul lijkt me en op naar de Kaap van 11'00.

djongeneel@hotmail.com

Henk zei

Is dit klassement nog actief?
Ik kwam deze site tegen en gisteren meteen maar eens geprobeerd hoe het voelt om dit rondje op snelheid te doen. Ben expres bij de start al bij mijn groepje weggereden om het echt op eigen kracht te doen.
Resultaat: 11:52
Het moet nog wel 10-15 seconden sneller kunnen, maar 11 minuten is echt monsterlijk snel. Misschien volgend jaar...

Bewijs: http://app.strava.com/rides/19401769#349845453

Mvg,
Henk